Djokovič zdolal v B-skupine Del Potra a je v semifinále

08.11.2013 Celý región

Londýn 7. novembra (TASR) - Švajčiarsky tenista Roger Federer zvíťazil vo štvrtkovom zápase B-skupiny Turnaja majstrov v londýnskej 02 aréne nad Francúzom Richardom Gasquetom v dvoch setoch 6:4 a 6:3 a udržal si nádej na postup do semifinále.

Tridsaťdvaročný bývalý líder svetového rebríčka v úvodnom zápase podľahol Srbovi Novakovi Djokovičovi a ak chce postúpiť do vyraďovacej fázy, musí v sobotňajšom stretnutí zdolať argentínskeho súpera Juana Martina del Potra.

Šesťnásobný víťaz turnaja síce prehral prvých šesť loptičiek, no svojho súpera nenechal odskočiť. Hra bola vyrovnaná až do stavu 4:4 v prvom sete, keď sedemnásťnásobný grandslamový šampión následne zlomil súperove podanie a víťazstvo v prvom sete potvrdil čistou hrou. V druhom viedol 4:2 i 5:3. Gasquet ešte v deviatej hre odolával, no Federer nakoniec zavŕšil svoj triumf, keď premenil šiesty mečbal.

"Richard má neuveriteľný herný štýl a nebezpečné údery. Po prvom prehratom geme som sa cítil trochu pod tlakom, víťazstvo si však nesmierne cením. Dúfam, že to takto bude pokračovať aj v stretnutí proti Juanovi Martinovi," uviedol po zápase Federer.

Vo večernom stretnutí B-skupiny si druhé víťazstvo na konto pripísal Srb Novak Djokovič a má isté miesto v semifinále. Obhajca prvenstva ako turnajová dvojka zdolal Argentínčana Juana Martina del Potra po trojsetovej bitke 6:3, 3:6 a 6:3. "Nole" vyhral zo 14 duelov s Del Potrom jedenásť, tento rok má na konte už 78 zápasov. Únavu ale necíti. "Mal som skvelý štart do sezóny a teraz aj dobrý jej záver. V tomto čase roka sa cítim dobre. Viem, že mnoho hráčov je fyzicky, psychicky či emočne po dlhej sezóne vyhorených. Ale ja sa naopak na to pokúšam pozrieť ako na šancu pre mňa, zobrať si extra motiváciu a profitovať z toho, že som na limite," povedal po zápase zverenec slovenského trénera Mariána Vajdu.


B-skupina:
Roger Federer (6-Švaj.) - Richard Gasquet (8-Fr.) 6:4, 6:3,
Novak Djokovič (2-Srb.) - Juan Martin del Potro (4-Arg.) 6:3, 3:6, 6:3

Tabuľka:
1. Djokovič 2 2 0 4:2
2. Federer 2 1 1 3:2
3. Del Potro 2 1 1 3:3
4. Gasquet 2 0 2 1:4
 

Vyberte región